Hitro vas bo minila želja, da bi jo zdaj poskusili, ko boste prebrali članek. Pri kokakoli je še najbolj pomenljivo dejstvo, da nihče na svetu ne pozna dejanskega recepta zanjo … niti čudežna kemija ne. Pa tudi slišala sem, da jo bojda delajo iz gnilega sadja in da se da z njo pucati WCje.

Na splošno so gazirane pijače, še posebej razni pripravki ala Redbull, Coca cola, Sprite, Fanta itd. nezdravi in še kako strupeni. Zato je najboljše piti čim več pitne vode (seveda če ni oporečna), čaje, sadne sokove, da si ne uničimo zdravja. Bolje preprečiti kot zdraviti.

Resnično ti odpre oči … Voda ali Coca Cola???Vsi vemo, da je voda pomembna, toda naslednji izsledki niso bili še nikoli prikazani na podoben način:

Voda

1. 75 % Američanov je kronično dehidriranih

2. 37 % Američanov ima mehanizem žeje tako oslabljen, da ga velikokrat zamenjajo za lakoto.

3. Celo LAŽJA dehidracija upočasni metabolizem za 3%.

4. Kozarec vode skoraj 100 % prežene večerno lakoto (raziskave Washingtonske univerze).

5. Pomanjkanje vode je prvi znak utrujenosti.

6. Predhodne raziskave so pokazale, da 8 – 10 kozarcev vode dnevno prežene glavobole pri 80 % ljudi, podvrženih glavobolu.

7. Samo 2-odstotni padec vode v telesu lahko sproži zabrisan kratkotrajni spomin, težave z osnovami matematike, težjo koncentracijo pri branju s papirja ali računalniškega monitorja.

8. 5 kozarcev vode dnevno zmanjša nevarnost raka na debelem črevesju za 45 %, poleg tega za 79 % zmanjša nevarnost raka na dojki ter za 50 % zmanjša možnost za razvoj raka na mehurju.

…. in sedaj – lastnosti Coca Cole

1. V mnogih državah ZDA cestne patrulje vozijo v avtomobilu dve galoni Coca-Cole za odstranitev madežev krvi na cestah po prometnih nesrečah.

2. V skledo, napolnjeno s Coca-Colo, položite surov zrezek in poglejte čez
1. dva dni – ga ni več!!!!

2. Za čiščenje WC školjke: pločevinko Coca-Cole zlijte v školjko, pustite eno uro in izperite z vodo. Citronska kislina v Coca-Coli bo očistila madeže vodnega kamna.

3. Za odstranjevanje rjastih madežev z avtomobila: zmečkano alu-folijo namočite v Coca-Colo in madež zdrgnite.

4. Korozivni madeži na avtomobilskem akumulatorju: Pločevinko Coca-Cole zlijte preko akumulatorskih baterij in korozija bo izginila.

5. Vse rjaste madeže boste očistili s krpo, namočeno v Coca-Colo, ki jo za
6. nekaj minut položite na madež.

7. Kako speči sočno pečenko: V pekač zlijete pločevinko Coca Cole, pečenko zavijete v alu folijo in pečete. 30 minut pred koncem peke odstranite folijo, pečenko prelijete s “sokom” in zlato rjavo zapečete.

8. Odstranjevanje mastnih madežev: s Coca-Colo namočite oblačila, dodate detergent in operete v stroju. Coca Cola bo pomagala odstraniti mastne madeže.

9. Če se v avtu rosijo stekla, jih premažete s Coca Colo.

In sedaj, samo za informacijo…….!!!!

1. V Coca-Coli je fosforna kislina – pH 2,8. Noht raztopi v štirih dneh. Fosforna kislina tudi raztopi kalcij iz kosti ki je glavni povzročitelj osteoporoze.

2. Za koncentrat – sirup Coca-Cole morajo prevozniki uporabljati cisterne, ki so zaščitene proti rjavenju.

3. Distributerji Coca-Cole že 20 let uporabljajo Coca-Colo za čiščenje tovornjakov in motorjev!

Še vprašanje: bi raje kozarec vode ali Coca-Cole?

Vir: neznani pošiljatelj verižne e-pošte

Share: