Radi pijete kokakolo?

Hitro vas bo minila želja, da bi jo zdaj poskusili, ko boste prebrali članek. Pri kokakoli je še najbolj pomenljivo dejstvo, da nihče na svetu ne pozna dejanskega recepta zanjo … niti čudežna kemija ne. Pa tudi slišala sem, da jo bojda delajo iz gnilega sadja in da se da z njo pucati WCje.

Na splošno so gazirane pijače, še posebej razni pripravki ala Redbull, Coca cola, Sprite, Fanta itd. nezdravi in še kako strupeni. Zato je najboljše piti čim več pitne vode (seveda če ni oporečna), čaje, sadne sokove, da si ne uničimo zdravja. Bolje preprečiti kot zdraviti.

Resnično ti odpre oči … Voda ali Coca Cola???Vsi vemo, da je voda pomembna, toda naslednji izsledki niso bili še nikoli prikazani na podoben način:

Voda

1. 75 % Američanov je kronično dehidriranih

2. 37 % Američanov ima mehanizem žeje tako oslabljen, da ga velikokrat zamenjajo za lakoto.

3. Celo LAŽJA dehidracija upočasni metabolizem za 3%.

4. Kozarec vode skoraj 100 % prežene večerno lakoto (raziskave Washingtonske univerze).

5. Pomanjkanje vode je prvi znak utrujenosti.

6. Predhodne raziskave so pokazale, da 8 – 10 kozarcev vode dnevno prežene glavobole pri 80 % ljudi, podvrženih glavobolu.

7. Samo 2-odstotni padec vode v telesu lahko sproži zabrisan kratkotrajni spomin, težave z osnovami matematike, težjo koncentracijo pri branju s papirja ali računalniškega monitorja.

8. 5 kozarcev vode dnevno zmanjša nevarnost raka na debelem črevesju za 45 %, poleg tega za 79 % zmanjša nevarnost raka na dojki ter za 50 % zmanjša možnost za razvoj raka na mehurju.

…. in sedaj – lastnosti Coca Cole

1. V mnogih državah ZDA cestne patrulje vozijo v avtomobilu dve galoni Coca-Cole za odstranitev madežev krvi na cestah po prometnih nesrečah.

2. V skledo, napolnjeno s Coca-Colo, položite surov zrezek in poglejte čez
1. dva dni – ga ni več!!!!

2. Za čiščenje WC školjke: pločevinko Coca-Cole zlijte v školjko, pustite eno uro in izperite z vodo. Citronska kislina v Coca-Coli bo očistila madeže vodnega kamna.

3. Za odstranjevanje rjastih madežev z avtomobila: zmečkano alu-folijo namočite v Coca-Colo in madež zdrgnite.

4. Korozivni madeži na avtomobilskem akumulatorju: Pločevinko Coca-Cole zlijte preko akumulatorskih baterij in korozija bo izginila.

5. Vse rjaste madeže boste očistili s krpo, namočeno v Coca-Colo, ki jo za
6. nekaj minut položite na madež.

7. Kako speči sočno pečenko: V pekač zlijete pločevinko Coca Cole, pečenko zavijete v alu folijo in pečete. 30 minut pred koncem peke odstranite folijo, pečenko prelijete s “sokom” in zlato rjavo zapečete.

8. Odstranjevanje mastnih madežev: s Coca-Colo namočite oblačila, dodate detergent in operete v stroju. Coca Cola bo pomagala odstraniti mastne madeže.

9. Če se v avtu rosijo stekla, jih premažete s Coca Colo.

In sedaj, samo za informacijo…….!!!!

1. V Coca-Coli je fosforna kislina – pH 2,8. Noht raztopi v štirih dneh. Fosforna kislina tudi raztopi kalcij iz kosti ki je glavni povzročitelj osteoporoze.

2. Za koncentrat – sirup Coca-Cole morajo prevozniki uporabljati cisterne, ki so zaščitene proti rjavenju.

3. Distributerji Coca-Cole že 20 let uporabljajo Coca-Colo za čiščenje tovornjakov in motorjev!

Še vprašanje: bi raje kozarec vode ali Coca-Cole?

Vir: neznani pošiljatelj verižne e-pošte

10 thoughts on “Radi pijete kokakolo?

 1. Ojla, pozdravljena še na tvojem blogu! 🙂 Tole pa je iz knjige “Niste bolani, samo žejni ste” ali nekaj v tem smislu. Pri nas doma gre v promet samo voda … in še ta izpod pipe. No, pozimi pridejo prav še kaki čajčki …

  Ej, a ti kakih info a sebi pa nimaš na blogu, ali kaj? 🙂

 2. Jaz ne maram gaziranih pijač. Če pa že ni druge, pa navijam za kokto (pijača naše in vaše mladosti 🙂 ). Sicer pa se običajno filam z vodo in čaji.

 3. no, kokakola itaq nima za burek proti kokti ampak kljub vsemu … mi gre na jetra, ker sem prav tale tekstek že miljaužnkrat dobila po mailu in sem bla enkrat celo tako firbčna, da sem surovo meso dejansko pustila v kokakoli 2 dni … pa je bilo še vedno tam. Zgolj informativno 🙂

 4. pH 2,8 oh ne!

  Saj ne da imamo v trebuhu trebušno kislino s pH-jem 1,5 🙂 Sam osebno sem tudi izvedel test, da sem potopil meso v kokakolo. Glej ga zlomka, meso je bilo še vedno tam, le nekoliko brez barve 🙂

  Nekatere izmed teh trditev so malo vprašljive 😉

 5. No, seveda se da s podatki izvrstno manipulirati. Pa vendar me ne bo nihče prepričal, da je kokakola tako zdrava, da bi si jo upal piti vsak dan po 2 litra. Koliko sladkorja in nepotrebnih balastnih snovi vsebuje, bi nam morali kemiki obrazložiti. Vem pa, da je meni bilo vedno slabo v avtu/na busu, če sem jo predtem pila in da me je vedno bolel želodec po njej, če sem jo pila na prazen želodec. In nikakor ne odžeja, še posebej po največji pripeki. Arabci so že vedeli, zakaj pijejo vroče čaje v puščavah. 🙂

 6. Problem pri tovrstnih zapisih je, da če vsebujejo vsaj eno netočno informacijo, razvrednotijo vse ostale. Zato je bolje najprej preveriti in predvsem izločiti senzacionalistične izjave v stilu izginotja zrezka.

  Za čiščenje vodnega kamna učinkovito uporabiš tudi kuhinjski kis, pri čemer ni pomembno ali je alkoholni, vinski ali jabolčni …

  Je pa kokakola nepogrešljiva pri čiščenju rje 🙂

  Jaz sem za vodo in čaje

 7. Blah samo nakladanje.
  To da so Američani dehidrirani ni kriva kokakola.
  In slišala sem…bla bla, kako je sploh ta zapis nekej posebnega.
  Probaj nekaj, potem pa piši. Ne pa samo prepisovat iz knjige.

  Sama fovšija vas je, ker gre nekomu malce bolje….samo blatenje.

  Blah.

 8. @ Tasha

  Če bi bolj pozorno prebrala članek, bi videla, da sem navedla kot vir e-mail. Torej JAZ nisem avtorica tega besedila o kokakoli, veš. In komu naj bi bila jaz fovš po tvoji definiciji? Firmi Coca coli? Kje pa, sploh nisem, še kdaj spijem kakšen kozarec kokakole, vendar mi ne moreš trditi, da je zdravilen napitek, mar ne?

Comments are closed.