Neprijetnosti uporabe javnih stranišč (s tujko WC)

Kaj menite o javnih straniščih? Zlasti urejenosti v Ljubljani? Sramotno za Mestno občino LJ. Tujci res nimajo kam, kot v lokal, pa še tam plačajo kavo po zasoljeni ceni, najmanj 1 euro.

Slavna železniška postaja – urbana katastrofa; naj bi kmalu (če sploh?) zgradili nov, fensi kompleks na mestu stare, da ne omenjam avtobusne, ki je brez strehe in sedežev; mislim, da ni nobenega res imenu vrednega javnega WCja – edino Frančiškanska cerkev Marijinega oznanjenja na Prešernovem trgu ima sicer WC pod ključem; pa še pokrita tržnica na Tromostovju (ima grozljivo urejen WC).

Problematiko je nazorno opisal že Alex Van Der Volk, bom kar objavila svoj komentar, kaj si mislim o temu:

Tudi jaz se poskušam izogibati javnih WCjev, če pa je že nuja, si na pamet dobro zapomnim, kje v LJ imajo OK. Glede WCjev na črpalkah – poznam nešteto takih packov, in najbolj sem si zapomnila, ko je en pametnjakovič zamašil z rolo toaletnega papirja WC, ki je bil posran, sredi najhujše poletne vročine; mi pa smo bili na utrujajoči vožnji, 20 km naprej in nazaj nobenega WCja. Take svinje bi morali prisilno nagnat pucat WCje. Bi jih hitro minilo do petelinjenja.

In po e-pošti sem dobila zanimivo sliko s komentarjem:

Vsi, ki postopate po javnih WCjih, bodite previdni! Tudi tam je AIDS!

Share: