15. 10. 2007 (11:57)

Vedno se zgrozim, ko vidim, da kakšen osebek vztraja (zlasti, če uporablja kar zastarelo verzijo, namesto, da bi jo posodobil!) pri Microsoftovi (beri: Bill Gates – človeku očitno ni in ni dovolj denarja, čeprav je najbogatejši Zemljan v doslej znani zgodovini človeštva) pogruntavščini programski opremi in noče presedlati na bolj varne, hitrejše, zastonjske in zanesljive, predvsem odprtokodne/open source (za kar bi prej pekel zmrznil, kot da bi se Microsoft lotil take politike – je pa precej zanimivo dejstvo, da je sedaj Microsoft pri IE 7 uvedel funkcijo zavihkov/tabov, kar je dobesedno prevzel ukradel iz Mozillinega FF) programe.  Klikni naprej →

Recimo, da govorim o nekoč slavnemu zanikrnemu Internet Explorerju (uradna spletna stran Microsofta Slovenije z najnovejšo slovensko verzijo IE 7 za operacijski sistem Windows). Priznam, tudi sama sem ga uporabljala, dokler me ni prijatelj (hvala ti, N.! – računalniški guru napram moji malenkosti) razsvetlil z FF, ljubkovalno poimenovano Ognjeno lisičkonajnovejšo slovensko FF 2.0.0.7 za operacijski sistem Windows) . Hja, sprva sem bila skeptična, potem pa sem se odločila, da nimam kaj izgubiti, če vsaj poskusim. In res, po začetku, ko sem se še privajala nanj, sem ga že kmalu imela v mezincu – nikakor ne morem dovolj prehvaliti prednosti FF in njegovih odlične uporabnosti ter prilagodljivosti. Priporočam vam, da – če vam je kaj do tega, da ne podpirate monopolističnega Microsofta z uporabo nebodigatrebe IEja – presedlajte na konkurenco, torej FF (seveda obstajajo še drugi internetni brskalniki/web browsers, kot so Opera, Safari, Netscape). Odkar ga uporabljam, IEja ne povoham več – če pa že ne morete zdržati brez njega (žal nekatere spletne strani včasih zahtevajo dostop z IEjem), si namestite enostaven in uporaben dodatek IE Tab – z njim preprosto preklopite med prikazom spletne strani v FF ali IE (namestite si ga tukaj), sicer pa tudi priporočam zlasti tole (tukaj dobite veliko uporabnih dodatkov za prilagoditev FF).

02. 01. 2008 (11:00)

Podajam vam odlično napisan e-članek, kjer pisec primerja med seboj tri največje ponudnike e-poštnih storitev (Yahoo, Google in Microsoft), obvezno si preberite!

OPOMBA: Vedno so posodobitve, zato si prenesite najnovejše verzije na uradnih spletnih straneh!

Share: