Najmlajši bobnarček na svetu (world’s youngest drummer boy) – Julian Pavone

Štiriletni Julian Pavone, rojen je 14. maja 2004, se namesto z avtomobilčki igra raje z bobni; prve udarce na bobnih je naredil že kot dojenček, star komaj tri mesece; mali Julian se je že v maternici privadil glasbe, saj je brcal ob taktih Beatlov. Po svetu je zaslovel pri 20 mesecih, ko se je potegoval tudi za  Guinessovo knjigo rekordov. Pojavil se je seveda tudi pri Oprah na oddaji o najbolj nadarjenih otrocih sveta letos, mulček pa ima že svojo spletno stran in tudi svoj band. Julian ima absolutni posluh (takoj si zapomni, že ko gleda nekoga igrati bobne in nato brezhibno izvede) in pri tako ranih letih spada že med najboljše bobnarje; prekosil je celo očeta, ki se s tem ukvarja že 35 let, mama je zdravnica, dveletno sestrico Annalise pa tudi mika glasba. Neverjetno, kapo mu dol.

Trailer za Oprah Show:

Predstavitev Juliana Pavonea:

Julian in njegov band:

Julianov resničnostni šov (reklama):

Julian v živo:

5 thoughts on “Najmlajši bobnarček na svetu (world’s youngest drummer boy) – Julian Pavone

  1. Hm, … Meni pa se vse skupaj zdi malo žalostno. Zaradi medijskega pritiska, zaradi celotne industrije … V splošnem se mi ne zdi v redu, da so otroci temu izpostavljeni, tale pa skoraj še plenic ni zamenjal za kahlico.
    Mali je res genij, ampak saj vemo kaj se največkrat zgodi s takimi otroškimi geniji. Pa ne toliko zaradi njihove genijalonosti, temveč zaradi pritiska medijev, staršev, industrije, denarja … In čeprav me sedaj s svojo pojavnostjo in genijalnostjo očara, ne morem mimo tega, da ne razmišljam kaj se bo z njim zgodilo čez leta in kako bo vse to vplivalo na njegovo življenje (verjetno zato, ker tudi sama razmišljam o otrocih in jaz za mojega lastnega otroka tega ne bi želela).

  2. Imaš prav, Ksenija, tudi sama sem takoj pomislila na to. Mali je zdaj videti res cortkan in srečen … toda, kaj bo čez čas? Ne bi si želela, da bi zbolel za sindromom ala Britney Spears. Starša že trdita, da ga ne bosta silila, če se bo naveličal bobnanja … toda meni se zdi to zgolj način služenja denarja. In precej izkoriščanja malega otroka v koemrcialne namene; zadostuje že, da si ogledaš njihovo spletno stran. Me pa zanima, kaj bi bilo iz Mozarta, če bi bil na Julianovem mestu v današnjih časih … ne vem, pravijo, da je treba talente negovati že v ranem otroštvu in razvijati; pa vendar se vprašam, če je to vredno cene brezskrbnega otroštva. Današnji genialni otroci – koliko jih pa je še poznanih v odraslih letih? Pa noben – vsaj da bi jaz vedela – ni postal novi Bill Gates ali kaj podobnega.

  3. Točno tako … Jaz sem razmišljala kaj bi dejansko naredila v taki situaciji, da imam takega genija za otroka. Pa sem prišla do zaključka, da bi skrbela, da neguje svoj dar in ga pri tem spodbujala. V nobenem primeru pa ga ne bi izpostavljala medijem in javnosti, na njegov račun služila denar ali pa ga vključevala v “reality” šove – take ali drugačne. Ob normalnem otroštvu in spodbujanju njegovih talentov, če bi pri 18ih (ali 21ih 🙂 se želel sam izpostaviti medijem ali narediti neko medijsko kariero, mu bi stala ob strani. Ampak šele po dopolnjeni (vsaj uradni) polnoletnosti. Da pa bi vzpodbujanje njegovih talentov pomeni, da mora vadit 12 ur na dan … ne hvala. Ker biti tak ali drugačen genij je konec koncev večkrat prekletstvo kot pa blagoslov.

Comments are closed.