Grozeč oblak, ki uhaja v atmosfero naše Zemlje

Ogledala sem si tale dokumentarec Neprijetna resnica (http://www.climatecrisis.net/), v kateremu nastopa Al Gore – moram priznati, da je dejansko odličen, saj lepo prikaže podnebne spremembe in kam nas bo pripeljalo globalno segrevanje in uničevanje naše ljube matere Zemlje.  Klikni naprej →


Genij – veliki um ujet v nemočnemu telesu zaradi mišične bolezni.

Ravno zato je Stephen Hawking (http://www.hawking.org.uk/) dejal, da bo prej ko slej potrebno razmišljati o temu, da Zemlja postaja vse bolj onesnažena in prenaseljena in da se bomo morali seliti v vesolje.

Priporočam v ogled vsem, ki jih okolje vsaj malo zanima. Res strezni globalnega človeka in tudi civilizacijo – če zdaj toliko uničujemo naš planet, kaj bodo imeli naši zanamci/potomci – kisikove maske, skafandre itd.? Narave pa ne bo več …

Indijanski pregovor pravi, da ko bo izginilo zadnje drevo, zadnja reka itd., bomo šele takrat ugotovili, da se denarja ne da jesti.

Kot najbolj slikovit primer sem si zapomnila ganljivo, a žal preresnično animacijo polarnega medveda, ki plava po oceanu in išče ledene plošče, ki jih ni več, zato mu grozi utopitev – asociacija mi je takoj prišla na malega berlinskega medvedka Knuta (saj ste že vsi slišali zanj, kajne?), neuradno maskoto nemškega mesta Berlin (http://www.zoo-berlin.de/de.html) – si predstavljate, da bi se omenjena situacija zgodila našemu ljubkemu mladičku?! Ne, to pa sploh nočem pomisliti, kajne?

Srčkani medvedek v snegu

Share: